Heimeier

Sa svojim termostatskim ventilom HEIMEIER je u svetu zauzeo lidersku poziciju K glava je najbolje prodavana termoglava u svetu. U Nema─Źkoj, najve─çem svetskom tr┼żi┼ítu termostatskih ventila, od svih ugra─Ĺenih termostatskih ventila poslednjih godina gotovo svake sekunde je ugra─Ĺen vetil i glava dolaze iz HEIMEIER-a.

Velika uspe┼ína pri─Źa koja po─Źinje kada je Theodor Heimeier osnovao kompaniju u Westphalian town of Lippstadt davne 1928. Pedesetih godina pro─Źlog veka kompanija je krenula sa specijalizacijom ventila za sisteme grejanja. Tandem ventil ÔÇťMikrothermÔÇť razvijen je u tom periodu postao je prvi veliki klasik iz HEIMEIER-a.

Kona─Źni proboj sa termostatskim ventilom usledio je sa nesti┼íljivim senzorom, ner─Ĺaju─çim bronzanim telom i HEIMEIER-ovim adapterom M 30 x 1.5 predstavljenim 1969.g. Ove tri tipi─Źne karakteristike su odr┼żane do danas - odlu─Źuju─çi razlog trijumfalnog pohoda HEIMEIER-ovog termostatskog ventila, koji je stalno rangiran kao prvi u svim testovima poslednjih 20 godina. U test laboratoriji u Nema─Źkoj, Stiftung Warentest, data je ocena ÔÇťVery goodÔÇť ─Źetiri puta uzastopno.

Osnova uspeha: senzor sa nestišljivom ispunom.

HEIMEIER pripada Britanskoj grupi IMI plc od sredine '90ih. U tom rasporedu HEIMEIER je dostigao glavnog globalnog igra─Źa i na me─Ĺunarodnom tr┼żi┼ítu. Danas, vi┼íe od 30% proizvodnog programa za instalacije grejanja i rashladne (klimatizacione) sisteme se proizvodi za izvoz u proizvodnim kapacitetima u Westphalian city of Erwitte.

Nazad